Skip to content

Reiki

Universele Levensenergie

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie en betekent letterlijk vertaald  ‘kracht van de zon.’  Deze energie zit in ons en rondom ons heen. Het is neutrale energie die verantwoordelijk is voor alle materie en al wat leeft. Deze helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Reiki werkt als een zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. Je heelt dus jezelf ! De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging op diverse plekken op het lichaam. De handen kunnen ook een paar cm. boven het lichaam worden gehouden. De energie volgt  zijn eigen weg en gaat daarnaartoe waar het nodig is.

Reiki geven is even ontspannend als Reiki ontvangen omdat de energie zowel door de gever als door de ontvanger stroomt. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden. Het mooie van Reiki is de eenvoud. Door ermee te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken en is erop gericht deze oorzaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen. Reiki voelt alsof er een warme deken om je heen gelegd word en als een rustig, ontspannen energiebad. Onderliggende blokkades kunnen vrijkomen en de energie gaat weer stromen.  Reiki kan ondersteunend ingezet worden bij alle klachten en therapieen. Een behandeling kan gekozen worden van 1 uur of anderhalf uur.

Deze werkvorm is onderdeel van  Natuurgeneeskundige Therapie. Onze Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeute is Carol Cremers, lid van beroepsvereniging BATC.  Zij werkt volgens de 5 natuurgeneeskundige principes : energie, drainage, prikkeloverdracht, psyche en voeding.  Voor  meer uitleg hierover zie onder het kopje Ons Team, Carol Cremers.  Zij heeft drie graden in Reiki voltooid en is Reiki Master-Teacher in het traditionele Usui systeem. Ook heeft zij de mastergraad behaald in de Reiki Teate: de intuitieve Japanse Reikitechnieken.