Skip to content

Gewichtsbeheersing en lifestyle coaching

Welkom

Het leven van alledag wordt steeds hectischer. Door ons drukke schema nemen we nauwelijks tijd voor onszelf. Nemen we geen tijd om rustig en gezond te eten en bewegen we te weinig. Onze gezondheid gaat achteruit en steeds meer mensen zijn te zwaar met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Bijna de helft van alle Nederlanders leidt aan overgewicht en praktisch iedereen is wel bekend met diëten, afslankpillen of producten om er slanker uit te zien. Helaas gebeurt dit meestal op een ongecontroleerde, foute manier. Mensen proberen af te vallen of bij te komen met een dieet dat ongeschikt is, van korte duur (jojo-effect) of zelfs geen effect heeft.

Het is van belang dat u een gezond en evenwichtig voedingspatroon ontwikkelt en dat u voldoende beweegt. Er bestaat geen pasklare formule, persoonlijke omstandigheden maken ieder individu en de bijbehorende behandeling uniek. Gezond en gevarieerd eten, voldoende beweging en rust zijn de basis voor een gezonde leefstijl. Verandering van uw leefstijl is niet eenvoudig en heeft tijd nodig. Ik wil u graag daarbij helpen en ondersteunen.

Ik begeleid volgens de richtlijnen goede voeding van de gezondheidsraad. Hierin passen geen afslankmiddelen en/of maaltijdvervangers.  Doelen die nagestreefd worden zijn:  bewuster eten en drinken, meer bewegen, fitter en energieker voelen, meer zelfvertrouwen creëren, een gezondere leefstijl nastreven en de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, aandoeningen aan bewegingsapparaat en kanker te verminderen.

Werkwijze

Tijdens een kennismakingsgesprek (gratis) krijgt u een kleine uitleg over hoe en wat er gaat gebeuren. Ik geef u een voedingsdagboek mee waarin u gedurende een week (minimaal 3 doordeweekse dagen en 1 weekenddag) bijhoudt wat u eet en drinkt. Wanneer en waarom. Zo nauwkeurig mogelijk, maak gebruik van maatbeker en keukenweegschaal. Ben nauwkeurig en laat niets weg. Ook maken we een afspraak voor een intake.

Tijdens deze intake brengen we uw personalia, werk, sport, leefwijze, hulpvraag en doelstellingen in kaart. Wegen en meten we, om te bepalen hoeveel calorieën u op een dag binnen mag krijgen . Nemen u voedingsdagboek door en proberen we samen tot een behandelplan te komen.

Bij vervolgconsulten houden we de stand van zaken bij. Kunnen we eventuele vragen of onduidelijkheden doornemen en eventueel weer wegen en meten.

Doordat ik vanuit de fysiotherapiepraktijk werk is het mogelijk in samenspraak met u een beweegprogramma op te stellen om te fitnessen, te wandelen, te hardlopen, te fietsen, te roeien etc., dat u zelfstandig afwerkt. Of zelfs volledig begeleide training te volgen volledig naar uw keus.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten. Op www.gewichtsconsulenten.nl vindt u een overzicht met de verzekeringen en hun vergoedingen.

Onze tarieven zijn:

*Pakket 1 (9 weken, intake en 8 vervolgconsulten)€ 280,00
*Pakket 2 (5 weken, intake en 4 vervolgconsulten)€ 170,00
*Intake/advies (60 minuten)€  60,00
*Consult/training (30 minuten)€  30,00
*Combinatie vervolgconsult en training (60 minuten)€  45,00
*Eenmalig advies (45 minuten)€  50,00

Alle tarieven zijn incl.21% BTW