Skip to content

Kruidenstempelmassages

Zachte maar effectieve massage

De kruidenstempel-massage is een energetische massage die de belangrijkste meridianen volgt waarbij de behandelde mens in een diepe(re) ontspanning komt die nog dagen kan doorwerken. Daarnaast is deze zachte massage heel geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsklachten zoals: reuma, artritis, artrose, fibromyalgie etc…. De kruidenstempels die gebruikt worden zijn hier volledig op afgestemd.

In de basisbehandeling wordt eerst uw rug gestempeld met de warme kruidenstempels. Deze kruiden komen uit Thailand en zijn precies op elkaar afgestemd met het doel om spier- en gewrichtsklachten en ontstekingen te behandelen.  Na het stempelen volgt een ontspannende rug en nekmassage met warme olie.  Na de rug wordt het hoofd gemasseerd om in een diepere ontspanning te komen. Ook hier worden belangrijke acupressuurpunten behandeld. Na het hoofd zijn de voeten aan de beurt en zit er in deze massage dus ook een stukje voetreflex.

De behandeling wordt afgestemd op uw klacht en duurt anderhalf uur. Ook is er de mogelijkheid tot een verkorte behandeling van een uur.

Graag zelf 2 grote badhanddoeken meenemen !

In onze praktijk kunt u kiezen uit twee  Kruidenstempel – massages of een combinatie hiervan :

Basis : Allereerst worden rug- en schouderpartij met kruidenstempels gemasseerd waarna een oliemassage van de rug volgt. De laatste restjes spanning vloeien weg tijdens een oliemassage van het hoofd, benen en voeten.

Plus : De handen, armen, schouders, decolleté, hals en gezicht krijgen bij deze massage alle aandacht. Er zal met kleine kruidenstempels gewerkt worden aan vermindering van stress rondom het schoudergebied.

Deze werkvorm is onderdeel van  Natuurgeneeskundige Therapie. Onze Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeute is Carol Cremers, lid van beroepsvereniging BATC.  Zij werkt volgens de 5 natuurgeneeskundige principes : energie, drainage, prikkeloverdracht, psyche en voeding.  Voor  meer uitleg hierover zie onder het kopje Ons Team, Carol Cremers.