Skip to content

Fibromyssage

Wat is Fibromyalgie?

Het meest kenmerkende symptoom van fibromyalgie zijn de pijnpunten op diverse plaatsen op het lichaam, die ‘tender points’ worden genoemd. Er kunnen 18 tender points worden onderscheiden. Er wordt gesproken over fibromyalgie als 12 of meer van deze punten over een langere periode van tijd pijn doen.  Andere klachten zijn o.a. slaapstoornissen, rusteloze benen, tintelingen, vermoeidheid,  stijfheid, duizeligheid, migraine en concentratieproblemen. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd en veroorzaakt de meeste klachten in het bindweefsel. De symptomen worden toegeschreven aan een storing tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen.  Verzuring en aanhoudende stress in het lichaam zijn niet alleen factoren die meespelen maar ook gevolgen van de vicieuze cirkel waarin fibromyalgiepatiënten terecht komen.

Wat is Fibromyssage ?

Dit is een massage die gericht is op het bindweefsel en de ontzuring van het lichaam. Tevens op ontspanning van lichaam en geest ter stressvermindering. Door het loslaten van de opgehoopte spanning kan er meer direct aan de tender points gewerkt worden zonder al te pijnlijk te zijn. Daarom is deze massage dan ook geschikt voor mensen met een lagere pijngrens of mensen die veel pijn ervaren zoals bij fibromyalgie.

De behandeling bestaat uit een drietal richtingen waar naartoe gewerkt wordt : gericht op goede nachtrust, op pijnbehandeling of aanhoudende hoofdpijn. Vaak is het een combinatie van deze drie. Er wordt op maat afgestemd in overleg, gelet op uw specifieke probleempunten. Daarnaast is uw therapeut zelf een ervarings-deskundige met betrekking tot fibromyalgie die weet waar u tegenaan loopt in de praktijk en rekening houdt met de verdraagzaamheid van de pijn. Zij houdt zich al jaren bezig met het verlichten van pijnklachten voor mensen met fibromyalgie, reuma en artrose. Ook mensen met andere chronische pijnklachten, vermoeidheids-klachten, slaapproblemen, of burn-out kunnen gebaat zijn met deze behandeling. In de behandeling zal er met u naar uw leefstijl en voedingspatroon gekeken worden zodat de verzuring minder kans krijgt en u op weg kunt naar een pijnvrij leven !

Deze werkvorm is onderdeel van  Natuurgeneeskundige Therapie. Onze Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeute is Carol Cremers, lid van beroepsvereniging BATC.  Zij werkt volgens de 5 natuurgeneeskundige principes : energie, drainage, prikkeloverdracht, psyche en voeding.  Voor  meer uitleg hierover zie onder het kopje Ons Team, Carol Cremers.