Meteen naar de inhoud

Guasha Therapie

Door stress, te weinig beweging en/of minder gezonde voeding verzuurt ons lichaam heel snel. En verzuring van het lichaam is de voorbode van tal van ziekten, hormonale disbalans en daardoor ook steeds meer overgewicht.

Het is dan ook noodzakelijk om de afvalstoffen die door verzuring ontstaan zo snel mogelijk uit het lichaam te krijgen. Dit kan onder andere door je voeding een stuk aan te passen door meer basisch voedsel te kiezen. Vaak is dit echter niet afdoende. In China is bij veel mensen deze techniek dan ook in het dagelijkse leven vervlochten en schraapt men de huid naast het tanden poetsen  als (preventief) onderhoud. Zelfs kinderen leren zichzelf schrapen !

Guasha is een 2000 jaar oude Chinese geneesmethode waarbij de huid geschraapt wordt waardoor er niet OP maar ONDER de huid bloeduitstortingen kunnen ontstaan op plekken waar afvalstoffen in het bindweefsel zitten. Deze worden met een groene jadesteen verwijderd door verschillende schraaptechnieken. Dit lijkt pijnlijk maar dat is het niet als het op de juiste manier gebeurt ! 

Het gevolg is een ontzuring en ontgifting die snel werkt en waarbij organen en bloedsomloop gestimuleerd worden. Weerstand, immuunsysteem en het lymfesysteem verbeteren meteen en er komt meer zuurstof in het lichaam. De disbalans in het hormoonsysteem wordt met deze techniek aangepakt.  De verkleuringen op de huid trekken over het algemeen snel weg door de speciale, helende kruidenolie die gebruikt wordt.

Er kunnen wel 400 ziekten mee aangepakt worden ! 

Ideaal bij spierpijnen, artritis en reuma, gewrichtsklachten, huidaandoeningen, allergieen en astma, stressgerelateerde klachten, hormonale klachten, diabetes type II, hart-vaatklachten, osteoporose enz. enz.

Deze werkvorm is onderdeel van  Natuurgeneeskundige Therapie. Onze Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeute is Carol Cremers, lid van beroepsvereniging BATC.  Zij werkt volgens de 5 natuurgeneeskundige principes : energie, drainage, prikkeloverdracht, psyche en voeding.  Voor  meer uitleg hierover zie onder het kopje Ons Team, Carol Cremers.