Manuele therapie

Manuele therapie is een specifieke onderzoek- en behandelmethode van de wervelkolom en andere gewrichten met de bijbehorende structuren (kapsel, banden, spieren en zenuwen).

Lees meer >

Craniosacraal therapie

Craniosacraal Therapie maakt praktisch gebruik van het craniosacraal systeem voor diagnostische en therapeutische technieken. Wel met een bepaalde visie, zoals Upledger zegt: “that of seeing the individual as an integrated totality”.

Lees meer >

Mulligan therapie

Mulligan is een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut, die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een eigen behandelmethode heeft ontwikkeld voor klachten aan de perifere gewrichten, wervelkolom en weke delen, die bestaan op basis van een “positional fault”of “tracking problem”.

Lees meer >

Acupunctuur

Moxatherapie is een Oosterse therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van moxa of bijvoet. De plant speelt een belangrijke rol in de traditionele geneeskunde van China, Japan, Korea, Vietnam, Tibet en Mongolië. Men droogt de plant en stampt ze fijn, het gruis wordt verbrand of er wordt een sigaar van gedraaid die men niet oprookt maar gebruikt bij acupunctuur.

Lees meer >

 

Medical Taping Concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Lees meer >

McKenzie

McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan  het bewegingsapparaat. McKenzie MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen.

Lees meer >